Pályázatok, programok

IV. Nyári oratórium Cegléden

Bővebben lásd a Hitélet menüpontban

IV. Hírvivők Konferencia 2017

Bővebben lásd a hírek menüpontban

2016 Gyermeknap

Bővebben lásd a programok menüpontban!

2016 Táborok

Bővebben lásd a hírek menüpontban!

Pályázat „Az ősz nekem…” fotópályázat.

Bővebben lásd a hírek menüpontban

Pályázat "12+..: Az érték a mérték"

Bővebben lásd a hírek menüpontban!

A hazai kábítószerhelyzetről
Dr. Zacher Gábor toxikológus előadása

Bővebben lásd a programok menüpontban!

Keresztút történetekkel

Bővebben lásd a programok menüpontban!

Első féléves programok

Bővebben lásd a hírek menüpontban!

Színházlátogatás

Bővebben lásd a programok menüpontban!

Kirándulás Pannonhalmára

Bővebben lásd a programok menüpontban!

 

 

Partnereink:

Üj SZÉCHENYI TERV

 Támogatóink:

vendeglo_Abony

 henkel

Otthon Szociális Szolgáltató hírei

 

Adomány 2017-ben


Henkel

A Henkel Hungária Kft. ebben az évben is támogatta családjainkat. 38 családunk részesült az adományban, mely dobozonként jelentős mennyiségű, igen jó minőségű, sokak által kedvelt és használt mosó - és tisztítószereket tartalmazott.
Köszönjük a Henkelnek, hogy ismét gondoltak ránk!

 

 

IV. Hírvivők Konferencia 2017


Hirvivok_2017

 

A IV. Hírvivők konferenciát rendezi meg  a Gál Ferenc Főiskola  a SZEGEPI-vel partnerségben.
A konferencia címe: A remény üzenete:„Elengedés-újrakezdés”
A konferencián való részvétel csak regisztrációt követően lehetséges.
Jelentkezési határidő: 2017. október 10.
A konferencia időpontja: 2017.10.13. (péntek)


Gál Ferenc Főiskola
2017. október 13. péntek, 9:00-17:00
Szeged, Dóm tér 6.

 

 

Regisztráció, valamint a Pedagógus-továbbképzési tanúsítványt igénylő lap itt

Regisztráció

A részletes program megtekinthető az alábbi hivatkozásra kattintva.

A részletes porgram

 

 

henkel


A Henkel Magyarország Kft. 2016. 11. 22-én  adományt biztosított intézményünk számára. Az adományt olyan nevelőszülői családok kapták, amelyek - nyilvántartásunk alapján - 5, vagy annál több gyermek ellátásáról gondoskodnak, így 36 családot tudtunk támogatni.

Nagyon köszönjük a Henkel Magyarország Kft.-nek, a cégvezetésnek, hogy gondoltak ránk!

 AIESEC Nemzetközi Önkéntes Program

Az Otthon Szociális Szolgáltató az AIESEC Nemzetközi Önkéntes Programjával kapcsolatban szerződést kötött a AIESEC Magyar Közgazdászhallgatók Egyesületével.
Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete és a harmadik legnagyobb non-profit szervezete. A második világháború után alakult 7 országban, abból a célból, hogy ne fordulhasson elő még egy ilyen katasztrófa. Az eltelt 70 év alatt 128 ország csatlakozott a szervezethez, és mára már 55.000 tagnak ad lehetőséget a programjaiban való részvételre. Magyarországon 1972 óta van jelen ez a nemzetközi diákszerv.
Intézményünkkel a szervezet képviseletében is egyetemi hallgatók tárgyaltak, akik elmondták, hogy önkéntes tevékenységre szinte a világ minden tájáról érkeznek egyetemisták Magyarországra. Az adott szerződő partnerre (pl. az Otthon Szociális Szolgáltatóra) vonatkozó ismereteikkel, a végezhető önkéntes munka jellegével (esetünkben az angol tanítással) kapcsolatban keresnek olyan jelentkezőt, aki a szerződő partner kéréseinek megfelel, képes a vállalt önkéntes tevékenység folytatására. A jelentkezők videóüzenete alapján esett a választásunk Tan Jing Han szingapúri diákra, aki kiválóan ellátta a feladatát, igen sok gyermeknek segített az angol tanulásában, szoros kapcsolatba került nevelőszülőinkkel is. Ígérete alapján jövő évben karácsonykor visszatér hozzánk.
Remélhetőleg újabb diákokat is fogadhatunk a következő év februárjától. Elmondhatjuk, hogy ez a program intézményünk esetében igen sikeres volt.

 

Amikor az önkéntes befogadás és munka csodát tesz

Tan_jin2016. őszén, szeptember 7-től november 14-ig egy szingapúri önkéntes, Tan Jing Han volt a vendége Nagykőrösön Karsai Csabáné Angéla nevelőszülő családjának.
Angéla szinte elsőként jelentkezett Kocsis Beáta intézményvezető felhívására, melyben nevelőszülőt keresett arra a nemes feladatra, hogy befogadja, ellátást nyújtson és hazánkat megismertető programokat biztosítson a 24 éves fiatalember számára. Jing azzal a szándékkal érkezett a távoli Szingapúrból Magyarországra, hogy angol nyelvtudását kamatoztatva angol órákat, gyakorlási lehetőségeket biztosítson 9 héten át rendszeresen a hálózatunknál nevelkedő gyermekeknek. Nyolc nagykőrösi, egy ceglédi és egy kocséri család összesen 36 gyermekével tanult, beszélgetetett angol nyelven. A családok kíváncsisággal és nagy szeretettel fogadták őt, leleményességüknek köszönhetően a kommunikációs akadályokat is legyőzték. Az első találkozást követően, ami a nagykőrösi plébánián zajlott, a gyerekek nagyon várták Jing érkezését a gondozási helyükre. Előkerültek az iskolai angol könyvek és füzetek, számítógépes angol nyelvű, a szótanulást segítő játékok. Jó hangulatban, a megbeszélt időtartam fokozatos növekedésével folyt a tanulás, a társalgás. A Református Általános Iskolában és a Gimnáziumban is látogatást tett Jing, kérésünkre elsősorban azokban az osztályokban, ahol általunk gondozott gyermekek tanulnak. Nagy öröm, és felemelő érzés volt számukra, hogy ők már otthonról ismerik őt, hiszen együtt tanulnak, játszanak. Van olyan gyermek, aki bátrabb lett, van, aki 2 osztályzatot is javított, míg a nagyobbak annak is örültek, hogy megismerhettek egy másik kultúrát.
Az önkéntest fogadó nevelőcsalád gyermekei különösen sokat tanultak Jingtől. A közös étkezések, játékok, kirándulások, a nagyobb rokonság körében tett látogatások, a közös ünnepek számtalan lehetőséget biztosítottak számukra. Együtt kirándultak Ópusztaszerre, Kecskemétre, a Mátrába. Három hétvégét Budapesten tölthetett, ahol az egyik utógondozott mutatta meg neki a nevezetességeket.
A nevelőszülők példaértékű összefogása valósult meg ez alatt a két hónap alatt. Átkísérték egymáshoz Jinget (nehogy eltévedjen még kezdetben), rendszeresen tartották egymással a kapcsolatot, Angélának mindig jeleztek, ha megbeszélni való akadt. Ha esti órákra esett az angol óra, közösen vacsorázott az éppen aktuális nevelőcsalád aprajával, nagyjával. Volt közös pizzázás, máshol óriási palacsintázás.
Október 28-án a plébánián gyűlt össze az összes gyermek és nevelőszülő, hogy meglepetés találkozás keretében köszöntsék Jinget a 24. születésnapja alkalmából. Ének, torta, gyertya, tűzijáték, és a gyerekek ölelő jókívánságai mélyen meghatották őt.
Visszajelzéseiből úgy tudom, nagyon megszerette azokat, akikkel találkozott, akikkel kapcsolatban volt, akik bármilyen formában széppé tették az ő magyarországi tartózkodását. Fájó szívvel, könnyesen, a visszatérés reményében búcsúzott.
Önzetlenség, nagylelkűség, elfogadás, együttműködés, alázat, ajándék, öröm – ezek a szavak jutnak még eszembe. És hogy mi a csoda? Úgy gondolom, ezt most mindannyian érezzük.


                                Rajtáné Bártfai Andrea
                                nevelőszülői tanácsadó


 

Ceglédi Városi Televízió "Háttér" című

Az Otthon Szociális Szolgáltató képviseletében Kocsis Beáta intézményvezető válaszolt a Ceglédi Városi Televízió "Háttér" című műsorában a műsorvezető kérdéseire.

https://yt2fb.com/kocsis-beta-otthon-szocilis-szolgltat-ne/

 

III. Hírvivők Konferencia 2016

Hirvivok_konf

A III. Hírvivők konferenciát rendezi meg  a Gál Ferenc Főiskola a SZEGEPI-vel partnerségben.
A „Család-Közösség-Egyház” címmel 2016.10.07-én sorra kerülő konferencia a pedagógusok számára egyúttal egy öt órás pedagógus-továbbképzésként is teljesíthető.
A konferencia ingyenes, a továbbképzési részvételhez 1.000 Ft/fő regisztrációs díjat a helyszínen kell befizetni.
Család-Közösség-Egyház címmel


Gál Ferenc Főiskola
2016. október 7. péntek, 9:00-17:00
Szeged, Dóm tér 6.

A jelentkezési lap és a részletes program megtekinthető az alábbi hivatkozásra kattintva.

Jelentkezési lap és a részletes porgram

Pedagógus-továbbképzési tanúsítványt igénylő lap itt

 

 

Táborozás 2016-ban

A táborozáshoz jelenkezési lap az alábbi hivatkozásra kattintva letölthető!

jelentkezési lap letöltése

 

PÁLYÁZAT

Az ősz

 

 Az Otthon Szociális Szolgáltató „Az ősz nekem…” címmel fotópályázatot hirdet. 

A fotókat a gyermekek, fiatalok készíthetik akár mobiltelefonokkal is.

Az elkészült pályaműveket nem kell előhívatni, azokat kérjük 2015. 11. 15.-ig a foto [dot] otthon [at] gmail [dot] com címre megküldeni! A kép mellet kérjük a gyermek nevét, életkorát, a nevelőszülő nevét is csatolni!
A részletes tájékoztató az alábbi hivakozásra kattintva letölthető. Letöltés

 


MEGHÍVÓ


Kedves Kollégák!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézménye szakmai munkacsoportot szervez gyermekotthonban, lakásotthonban dolgozó kollégák számára.
A részletes tájékoztató az alábbi hivakozásra kattintva letölthető. Letöltés

 

Pályázat! "12+..: Az érték a mérték"

12


 Kiválasztottunk 12 fogalmat, számunkra fontos 12 szót. Beszélgettünk róla, elképzeltük. Színeket, tárgyakat, figurákat, helyzeteket gondoltunk ki, megrajzoltuk, végül fotó segítségével képpé formáltuk. Az ötletadó szavak között olyan értékek szerepeltek, mint szeretet, szerelem, biztonság, felelőség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás. Így jött létre egy 12 képből álló sorozat, ahol a Baltazár Színház színészei voltak a modellek. A képeket alaposabban is megnézheted a 12+ Facebook oldalán is!
Amit  tőled szeretnénk.
Ugye Te is tudnál mondani olyan szót, ami kimaradt, amiről mi nem készítettünk képet, de szerinted épp olyan fontos, mint a fenti 12... Válaszd ki számodra a legfontosabbat és képzeld el, rajzolj, tervezz egy új képet! Ha jól sikerül, a te képed lehet a sorozat 13. darabja! Rajzolj, fess, fotozz, ragassz-csak Rajtad múlik, milyen technikát használsz, hogy a gondolatot képpé formáld. Ezen felül a kép mellé azt is leírhatod, hogyan gondolkodtál-az ötleteidre és a gondolatmenetedre éppúgy kiváncsiak vagyunk...


/Nagyobb képért kattints a képre!/

/A pályázati felhívás és az adatlap az ikonra kattintva letölthető/ pdf